Bankasszisztens.hu Személyi kölcsönök

Provident Útravaló kölcsön

500 ezer Ft igénylése esetén a teljes visszafizetendő összeg 546 800 Ft! THM 10,9%
KHR nem kizáró ok!

Az igénylés feltételei:

A Provident Útravaló Kölcsönt azon ügyfelek igényelhetik, akik még nem álltak kölcsönjogviszonyban a Providenttel, illetve akik korábbi kölcsöntartozásukat 2019. december 24. napja előtt egyenlítették ki.

  • Legalább 18 éves életkor, cselekvőképesség,
  • érvényes azonosító okmány,
  • bejelentett magyarországi lakcím,
  • igazolt rendszeres jövedelem
  • saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámla, ideértve azt a bankszámlát is, amely felett korlátlan rendelkezési joga van az igénylőnek (kivéve, ha az ügyfél az otthoni szolgáltatást igénybe veszi).
  • nem áll próbaidő alatt a jelenlegi munkahelyén

Kérjük, csak a fentiek megléte esetén regisztráljon!

A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek a regisztrálok gombra kattintva a Provident weboldalán.

Általános információ:
THM

Mi alapján hasonlíthatóak össze az egyes hitel termékek? 

A hitelek esetében ezt legkönnyebben a Teljes Hiteldíjmutató (THM) alapján tehetjük meg. Ez megmutatja, hogy a tőkén felül mekkora összeg visszafizetésére kell majd számítanunk a hitel felvétele után.

Mit mutat a THM?

A hitelért nem csak kamatot fizetünk. A kamaton felül az igénybevételért és a folyósításért a bank különböző díjakat, költségeket (pl. értékbecslés díja, kezelési költség) is felszámíthat, melyek növelik a ténylegesen visszafizetendő összeget. Fontos tudni, hogy vannak olyan költségek, melyeket a THM nem tartalmaz. Ilyen pl. a késedelmi kamat, a közjegyzői díj és a futamidő hosszabbítás költsége. A szerződés megkötése előtt célszerű rákérdezni ezek mértékére is!

Példa:

Felvett hitelösszeg THM értéke Futamidő Törlesztő  részlet Ténylegesen visszafizetendő összeg
600 000 Ft 22,96 % 60 hónap 16 180 Ft 970 800 Ft

Azaz, ha Ön 600 000 Ft hitelt igényel 22,96%-os THM érték, 60 hónapos futamidő és havi 16 180 Ft-os törlesztő részlet mellett 970 800 Ft-ot fog visszafizetni. Előfordulhat, hogy egy másik intézménynél kedvezőbb feltételek mellett igényelheti ugyanezt a hitelösszeget.

Hol lehet megismerni a hitel THM értékét?      

A mutatót az intézmények egységes számítási mód alapján kötelesek megállapítani és ügyfeleik tudomására hozni a bankfiókokban, hirdetésekben, illetve a honlapjukon keresztül. Érdemes tehát a kamatláb helyett a bankok kínálatában a THM értéket keresni és ez alapján összehasonlítani egymással a különböző hitel termékeket.

Amikor Ön hitelszerződést köt a hitelintézettel, a hitelintézet köteles a THM-et kiszámítani és annak értékét a szerződésben szerepeltetni. Mielőtt aláírja a szerződést, ismerje meg az intézmény által megállapított értéket!

Az egyes hiteltermékek összehasonlítására használja a Felügyelet honlapjáról elérhető ingyenes hitel- és lízingtermék választó programot. A program működéséről, illletve a THM jellemzőiről készült kisfilmeket megtekintheti honlapunkon.

Forrás MNB.hu