Személyi kölcsön

{"arrow":"false","pagination":"false","speed":"90000","autoplay":"true","autoplay_speed":"4000","loop":"true","slide_to_show_owl":"3","slide_to_scroll_owl":"1","slide_margin_owl":"0","slide_padding_owl":"0","start_slide_owl":"0","slide_center_owl":"false","slide_autowidth_owl":"false","slide_freeDrag_owl":"false","height_auto_owl":"false","caption":"false","slide_rtl_owl":"false"}

Személyi kölcsön-Bankasszisztens.hu

Személyi kölcsön - személyi hitel

Személyi kölcsön - személyi hitel olyan esetekben elengedhetetlen, amikor váratlan esemény következett be, ami miatt szükségünk lehet készpénzre.

Személyi kölcsön hasznos amikor autót venne, de szeretné a törzskönyvet magánál tudni, hogy az autó bármikor eladható legyen.

Magasabb összegű orvosi kezelés előtt áll?

Esküvőre, nyaralásra szüksége van készpénzre? 

Korszerűsítene, Nyílászárót cserélne? 

Esetleg váratlan esemény következett be, ami miatt szüksége lehet készpénzre?

Segítünk!

Mi a hitelfelvétel menete?

Megadja az adatait, ami alapján telefonon felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Leegyeztetünk Önnel minden részletet.

Kiválasztjuk a 3 legjobb lehetőséget.

Ön kiválasztja a legmegfelelőbbet.

Lebonyolítjuk az adminisztrációt.

Miben segít nekem a Bankasszisztens.hu csapata?

Személyesen kalkulálunk Önnek minden tényezőt figyelembe véve.

Végigvisszük a hiteligénylés folyamatán, amivel Önnek pénzt és időt spórolunk meg.

A szolgáltatásunkért a bank fizet, Önnek DÍJMENTES.

Bankasszisztens Lakáshitel
Bankasszisztens CSOK
Bankasszisztens Babaváró hitel
Bankasszisztens Autóhitel
Bankasszisztens Pénzvisszatérítős hitelkártya
Bankasszisztens Hitel KATÁS-oknak
Bankasszisztens MFB hitel új cégeknek
Bankasszisztens személyi és jelzáloghitel KHR-eseknek
Bankasszisztens hitelkiváltás kedvezőbbre

Személyi kölcsön, személyi hitel

Segítünk megversenyeztetni Önnek a legnagyobb bankok legjobb ajánlatait! Szolgáltatásunk díjmentes!

Az ÖN érdekeit képviseljük!

Adja meg adatait és 2 munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Telefonszámunk: +3670 608 28 35

 

Személyi kölcsön igénylés menete
Így jut hozzá a pénzéhez:

Megadja az adatait

Az oldalunkon a regisztrációs felületen megadja majd beküldi az adatait

Kapcsolatfelvétel

Felvesszük Önnel telefonon a kapcsolatot az Ön által megadott időpontban

Ügyintézés

Figyelembe vesszük az Önnel kapcsolatos részleteket és az alapján személyre szabott kalkulációt készítünk

Szerződéskötés

A bankkal közvetlen szerződést köt, miután megkapja az igényelt személyi kölcsönt
Személyi kölcsön általánosságban

A személyi kölcsön vagy személyi hitel fedezetlen hitel, ami azt jelenti, hogy nincsen a banknak fedezete, nem tesz zálogjogot ingatlanra vagy autóra szemben a jelzálog vagy autó hitellel. A személyi kölcsön bármire használható, leginkább lakásfelújításra, esküvőre, autóvásárlásra, utazásra, nagyobb értékű műszaki cikkre, orvosi kezelésre vagy akár vidéki ingatlan vásárlásra szokták használni. Az, hogy gyors nincs zálogjoga a banknak a tulajdonunk felett, e miatt nagyobb a bank kockázata.  Autóhitel helyett azért vesznek fel személyi hitelt az ügyfelek, mert a tulajdonos rendelkezik a törzskönyvvel, bármikor eladhatja az autót. Személyi kölcsönnél a bank a fizetésünket veszi alapul, az alapján hitelez bízva abban, hogy visszafizetjük a felvett kölcsönt.

Mi a JTM, hogyan számolnak vele a bankok?

A jövedelemarányos törlesztő részlet mutató az ügyfél havi hiteleinek törlesztő részletei és a nettó fizetésének hányadosa. Személyi hitel esetén a nettó fizetésünk maximum felét, tehát 50%-át teheti ki a havi hiteleink törlesztő részletei összesen, tehát egy 100 ezer Ft-os nettó fizetés esetén az összes hitelünk havi törlesztő részlete maximum 50 ezer Ft lehet. Ez a törvényben megengedett maximum. Vannak bankok, akik ennél szigorúbbak és 40-30 vagy akár csak 10%-ig mennek el.

Előtörlesztés személyi hitelnél

A személyi hitel felvételnél választunk futamidőt. Az ügyfelek többsége a maximum futamidőt szokta választani, ami általában 84 hónap (7év), van bank, amelyik 8 évre, de most már 10 évre is ad néhány bank személyi kölcsönt. A hosszú futamidő előnye az, hogy alacsonyabb a törlesztő, viszont később jár le a hitel. Amennyiben hamarabb meg szeretnénk szabadulni a hitelünktől, tudunk előtörleszteni, ami a legtöbb banknál költséges, személyi kölcsönnél általában a fennálló tartozásunk 1%-a szokott lenne, viszont van olyan bank, ahol az előtörlesztés díjmentes. A futamidő megválasztásakor érdemes ezzel kalkulálni, mert nyilván szeretne mindenki hamar megszabadulni a hitelétől.

Érdemes hitelközvetítői segítséget kérni hitel igényléskor?

Személyi hitel felvételekor általában elkezdünk kutatni a bankok honlapján és megpróbálunk dűlőre jutni a sok száraz szöveg és szám kombinációban. Minden bank szeretné a saját kondícióját a legjobbként bemutatni. Egy laikus hajlamos egy adott bank mellett dönteni csak azért, mert szép a honlapja, vagy mert kedves az ügyintéző, vagy mert ott vezeti már „régóta” a számláját. Ez amennyiben nincs óriási szerencsénk, több százezer forint többlet költségbe kerülhet! Érdemes szekértői segítséget kérni, olyan személlyel konzultálni, akinek ez a szakmája és jó is benne, ezzel sok pénzt spórolhatunk.

A hitelközvetítő pénzbe kerül?

A hitelközvetítésért nem kérhet a közvetítő külön díjat, ez a szolgáltatás díjmentes kell legyen. Hallottunk már olyanról, hogy egy ügyféltől sikeres személyi kölcsön közvetítés esetén díjat számított fel a közvetítő, az ilyen közvetítőket kerülni kell, ezt érdemes az elején tisztázni. Nem tévesztendő össze a hitelközvetítés a hiteltanácsadástól. Hiteltanácsadás esetén számíthat fel díjat a cég, de hiteltanácsadásra külön MNB által kiadott engedéllyel kell rendelkezzen a cég. Hiteltanácsadás abban az esetben létezik, amikor a tanácsadó cég nem kap jutalékot a pénzintézettől. Normál kereskedelmi bankok esetén a hitelközvetítés működik, a közvetítő a banktól kap jutalékot. A Bankasszisztens.hu-nál a hitelközvetítés díjmentes, mi ezt a kapcsolatfelvételkor mindig előre elmondjuk, az ügyfél díjmentesen kap segítséget, amivel százezreket spórolhat.

Személyi kölcsön igénylésének mennyi az átfutási ideje?

Személyi kölcsönre általában sürgősen szükségünk van, ezért jó, ha gyorsan megkapjuk.

Fontos, hogy a kedvező kamaton túl olyan pénzintézethez adjuk be az igénylésünket, ahol jóvá is hagyják, nem utasítják el. A hitel igénylésének bankonként eltérő az átfutási ideje, van, ahol 2 hét, van ahol 1 hét, van, ahol 2-3 nap, van olyan bank, ahol viszont aznap megkapjuk a hitelt. Ez a bankon túl az ügyféltől is függ. Függ attól hogy mennyire megbízható a munkahelyünk, hogy hiánytalanul adjuk-e be a dokumentumokat, hogy eléri-e a bank a személyi hitel igénylőt, illetve amennyiben ellenőrzik a munkáltatót, a munkáltató elérhető-e telefonon. Személyi hitelnél nincs fedezete a banknak, logikus, hogy szeretné leellenőrizni a munkáltatót, hogy valós-e, nincs-e bármilyen visszaélés.

Személyi kölcsön igénylésének mi a folyamata?

Személyi kölcsön igénylése esetén az igénylés folyamata bankonként eltérő. Van olyan bank, ahol lassabb a folyamat, van ahol viszont egyszerű. Jobb folyamat esetén a bank előbírálja a bemondott adatok alapján az ügyfél igénylését, közli a begyűjtendő dokumentumok listáját és ad egy időpontot a bankfiókba. Besétálunk a megbeszélt időpontban, beadjuk az igénylést és megkapjuk az eredményt, pár nap múlva pedig utalják a pénz, amit elkölthetünk. Ez az esetek  1%-ában igaz… Általában minden ponton be kell segíteni a kapcsolatfelvételtől a dokumentumokon keresztül az időpontig. Minden ügyfél azt gondolja, hogy az ő esete egyszerű, hamar meg fogja kapni a pénzt. A gyakorlat nem ezt mutatja. Érdemes tapasztalt közvetítő díjmentes segítségét, hogyha fontos a hitel és szeretnénk mihamarabb megkapni.

Személyi hitel igénylésekor előforduló nehézségek

Személyi hitel igénylés esetén sok nehézség felmerül, amit érdemes elkerülni, például:
- Szükséges a kiegészítő jövedelem igazolása
- Vállalkozóknál nem minden bank ugyan úgy számol a NAV által kiadott igazolás összegét tekintve
- A munkáltatói igazolást a munkáltató nem jól tölti ki, például feketével írja alá
- Rosszul állapítjuk meg a hitelcélt, ezért elutasítja a bak az igénylést
- Telefonos verifikációnál félreértés történik, ezért a személyi kölcsön elutasításra kerül
- A hitelösszeg nem jól kerül meghatározásra, ezért a hitel elutasításra kerül
- Életkor miatt rossz bankhoz lesz leadva az igénylés, ezért el lesz utasítva a személyi hitel
- Az ügyfél készpénzben kapja a fizetését, nem tudja melyik bank fogadja el.
Ezen túl sok hibát tudunk megelőzni, hogyha szakemberrel konzultálunk.

KHR-es (BAR listás) ügyfelek kaphatnak hitelt?

KHR, régi nevén BAR lista. Ezen a listán mindenki szerepel, akinek van, vagy volt hitele akár jól fizette, akár rosszul. A negatív oldalra az kerül fel, aki nem fizette ki a hitel törlesztőjét határidőre és a minimálbért meghaladó összeggel, legalább 90 napig tartozik. Láttunk már olyat, hogy kisebb összeggel felkerült valaki a negatív oldalra, de elméletileg nem lehet. A KHR negatív oldalán nagyon kellemetlen lenni, mert a pénzintézetek többsége élből elutasítja ezen igénylők személyi vagy jelzáloghitel igénylését, sőt, még céges hitel esetén is vizsgálják, hogy az ügyvezető negatív KHR-es-e. A negatív oldalon van passzív vagy aktív résztvevő. Az az aktív KHR-es, aki még nem rendezte a tartozását, még tartozik a pénzintézetnek. Passzívnak számít az, aki már rendezte a tartozását, vagy megállapodott a bankkal egy kedvezőbb részletfizetésről és azt elkezdte törleszteni. 1 évig szerepel még a negatív oldalon az a passzív KHR-es, aki a teljes fennálló tartozását rendezte, 5 évig szerepel a passzív oldalon az, akinek elengedtek a tartozásából, de rendezi vagy rendezte. Vannak pénzintézetek, akik nyitottak a különböző KHR-es ügyfelek finanszírozására. A Bankasszisztens.hu-nál van mind passzív, mind aktív KHR-es ügyfelek finanszírozására lehetőség. Mindenkinek nem tudunk segíteni, de ha mi nem tudunk, akkor valószínűleg más sem.

Személyi kölcsön kalkulátorokról, mennyire hitelesek?

Egyre több az online elérhető kalkulátor az interneten. A kalkulátorokat az a személy tudja jól használni, aki egyébként jártas a hitel igénylésben, az igénylő ügyfelek többsége nem ilyen. A kalkulátorok egyszerűnek próbálják bemutatni a hitel igénylést, pedig általában nem az. Nem veszik figyelembe a részleteket és általában csalódás lesz a végén, amikor a bank elutasítja a hitel igénylést. Sok apróság van, amit figyelembe véve nem az a legkedvezőbb bank, amelyiket a kalkulátor a legkedvezőbbnek mutat be. Két különböző online összehasonlító kalkulátor sokszor teljesen más eredményt ad ki a legjobb ajánlatok tekintetében. Érdemes szakértővel konzultálni, aki figyelembe vesz mindent és ténylegesen a legjobb konstrukciót ajánlja személyre szabottan.

Személyi kölcsönt érdemes kiváltani?

A fedezetlen hiteleket személyi kölcsönnel váltjuk ki. A felhalmozott hitelkártya tartozást nem érdemes tartogatni a magas kamatokkal, célszerű adósságrendező hitellel kiváltani. Ezt össze lehet vonni a korábban magasabb kamattal felvett személyi hitellel, illetve lehet még további szabad részt igényelni pluszban amennyiben szükséges. Ezzel kiléphetünk az adósságspirálból és a korábbi 40%-os THM-et akár 7,66%-os THM-re is cserélhetjük. Érdemes szakértőinkkel megversenyeztetni a bankokat és a legjobbat kihozni.
Hitelkártya tartozásod kiváltása a saját banktól kikért igazolással a fennálló tartozást a kiváltó bank kifizeti a meglévő hitelkeretet nyújtó banknak.
Van olyan pénzintézet, amelyik a személyi hitel vagy hitelkártya tartozásodat közvetlenül a korábbi banknak utalja, van amelyik bank az ügyfél számlájára utalja az új személyi hitelt és az ügyfélre bízza a visszafizetést.

Személyi hitel igényléshez szükséges dokumentumok

Mivel a személyi hitel fedezet nélküli hitel, a dokumentáció sokkal egyszerűbb, mint jelzálog hitel igénylés esetén.  Általában az alábbi dokumentumokat kérik a bankok:

 • 3 havi bankszámla kivonat
 • Munkáltatói igazolás
 • Személyes okmányok
 • Kiváltás esetén tartozásigazolások
 • Adós társ esetén az adóstárstól ugyan ezek a dokumentumok szükségesek

A dokumentációs lista bankonként és ügyfelenként eltérő lehet. Kérdetnek több vagy kevesebb dokumentumot. Kérjen tájékoztatást kollégáinktól

Milyen futamidők és hitelösszegek léteznek személyi kölcsön esetén?

Futamidő és összeg tekintetében sokat változott a bankok személyi hitelhez való hozzáállása, a korábbi szigorú hitelezési politika ma sokkal kedvezőbb. Az igényelhető hitel összegek 50 ezer forinttól 10millió Forintig terjednek. A futamidő pedig 6 hónaptól 120 hónapig. Ez az adott pénzintézet hitelezési és kockázatvállalási politikájától függ. Szívesen tájékoztatjuk díjmentesen a személyi kölcsönökkel kapcsolatos tudnivalókról.

Mi a THM?

A hitelért nem csak kamatot fizetünk. A kamaton felül az igénybevételért és a folyósításért a bank különböző díjakat, költségeket (pl. értékbecslés díja, kezelési költség) is felszámíthat, melyek növelik a ténylegesen visszafizetendő összeget. Fontos tudni, hogy vannak olyan költségek, melyeket a THM nem tartalmaz. Ilyen pl. a késedelmi kamat, a közjegyzői díj és a futamidő hosszabbítás költsége.

Személyi kölcsön-személyi hitel kisokos

 1. Személyi kölcsön általánosságban

A személyi kölcsön vagy személyi hitel fedezetlen hitel, ami azt jelenti, hogy nincsen a banknak fedezete, nem tesz zálogjogot ingatlanra vagy autóra szemben a jelzálog vagy autó hitellel. A személyi kölcsön bármire használható, leginkább lakásfelújításra, esküvőre, autóvásárlásra, utazásra, nagyobb értékű műszaki cikkre, orvosi kezelésre vagy akár vidéki ingatlan vásárlásra szokták használni. Az, hogy gyors nincs zálogjoga a banknak a tulajdonunk felett, e miatt nagyobb a bank kockázata.  Autóhitel helyett azért vesznek fel személyi hitelt az ügyfelek, mert a tulajdonos rendelkezik a törzskönyvvel, bármikor eladhatja az autót. Személyi kölcsönnél a bank a fizetésünket veszi alapul, az alapján hitelez bízva abban, hogy visszafizetjük a felvett kölcsönt.

 1. Mi a JTM, hogyan számolnak vele a bankok?

A jövedelemarányos törlesztő részlet mutató az ügyfél havi hiteleinek törlesztő részletei és a nettó fizetésének hányadosa. Személyi hitel esetén a nettó fizetésünk maximum felét, tehát 50%-át teheti ki a havi hiteleink törlesztő részletei összesen, tehát egy 100 ezer Ft-os nettó fizetés esetén az összes hitelünk havi törlesztő részlete maximum 50 ezer Ft lehet. Ez a törvényben megengedett maximum. Vannak bankok, akik ennél szigorúbbak és 40-30 vagy akár csak 10%-ig mennek el.

 1. Előtörlesztés személyi hitelnél

A személyi hitel felvételnél választunk futamidőt. Az ügyfelek többsége a maximum futamidőt szokta választani, ami általában 84 hónap (7év), van bank, amelyik 8 évre, de most már 10 évre is ad néhány bank személyi kölcsönt. A hosszú futamidő előnye az, hogy alacsonyabb a törlesztő, viszont később jár le a hitel. Amennyiben hamarabb meg szeretnénk szabadulni a hitelünktől, tudunk előtörleszteni, ami a legtöbb banknál költséges, személyi kölcsönnél általában a fennálló tartozásunk 1%-a szokott lenne, viszont van olyan bank, ahol az előtörlesztés díjmentes. A futamidő megválasztásakor érdemes ezzel kalkulálni, mert nyilván szeretne mindenki hamar megszabadulni a hitelétől.

 1. Érdemes hitelközvetítői segítséget kérni hitel igényléskor?

Személyi hitel felvételekor általában elkezdünk kutatni a bankok honlapján és megpróbálunk dűlőre jutni a sok száraz szöveg és szám kombinációban. Minden bank szeretné a saját kondícióját a legjobbként bemutatni. Egy laikus hajlamos egy adott bank mellett dönteni csak azért, mert szép a honlapja, vagy mert kedves az ügyintéző, vagy mert ott vezeti már „régóta” a számláját. Ez amennyiben nincs óriási szerencsénk, több százezer forintba kerülhet! Érdemes szekértői segítséget kérni, olyan személlyel konzultálni, akinek ez a szakmája és jó is benne, ezzel sok pénzt spórolhatunk.

 1. A hitelközvetítő pénzbe kerül, ha igen, mennyibe?

A hitelközvetítésért nem kérhet a közvetítő külön díjat, ez a szolgáltatás díjmentes kell legyen. Hallottunk már olyanról, hogy egy ügyféltől sikeres személyi kölcsön közvetítés esetén díjat számított fel a közvetítő, az ilyen közvetítőket kerülni kell, ezt érdemes az elején tisztázni. Nem tévesztendő össze a hitelközvetítés a hiteltanácsadástól. Hiteltanácsadás esetén számíthat fel díjat a cég, de hiteltanácsadásra külön MNB által kiadott engedéllyel kell rendelkezzen a cég. Hiteltanácsadás abban az esetben létezik, amikor a tanácsadó cég nem kap jutalékot a pénzintézettől. Normál kereskedelmi bankok esetén a hitelközvetítés működik, a közvetítő a banktól kap jutalékot. A Bankasszisztens.hu-nál a hitelközvetítés díjmentes, mi ezt a kapcsolatfelvételkor mindig előre elmondjuk, az ügyfél díjmentesen kap segítséget, amivel százezreket spórolhat.

 1. Személyi kölcsön igénylésének mennyi az átfutási ideje?

Személyi kölcsönre általában sürgősen szükségünk van, ezért jó, ha gyorsan megkapjuk.

Fontos, hogy a kedvező kamaton túl olyan pénzintézethez adjuk be az igénylésünket, ahol jóvá is hagyják, nem utasítják el. A hitel igénylésének bankonként eltérő az átfutási ideje, van, ahol 2 hét, van ahol 1 hét, van, ahol 2-3 nap, van olyan bank, ahol viszont aznap megkapjuk a hitelt. Ez a bankon túl az ügyféltől is függ. Függ attól hogy mennyire megbízható a munkahelyünk, hogy hiánytalanul adjuk-e be a dokumentumokat, hogy eléri-e a bank a személyi hitel igénylőt, illetve amennyiben ellenőrzik a munkáltatót, a munkáltató elérhető-e telefonon. Személyi hitelnél nincs fedezete a banknak, logikus, hogy szeretné leellenőrizni a munkáltatót, hogy valós-e, nincs-e bármilyen visszaélés.

 1. Személyi kölcsön igénylésének mi a folyamata?

Személyi kölcsön igénylése esetén az igénylés folyamata bankonként eltérő. Van olyan bank, ahol lassabb a folyamat, van ahol viszont egyszerű. Jobb folyamat esetén a bank előbírálja a bemondott adatok alapján az ügyfél igénylését, közli a begyűjtendő dokumentumok listáját és ad egy időpontot a bankfiókba. Besétálunk a megbeszélt időpontban, beadjuk az igénylést és megkapjuk az eredményt, pár nap múlva pedig utalják a pénz, amit elkölthetünk. Ez az esetek  1%-ában igaz… Általában minden ponton be kell segíteni a kapcsolatfelvételtől a dokumentumokon keresztül az időpontig. Minden ügyfél azt gondolja, hogy az ő esete egyszerű, hamar meg fogja kapni a pénzt. A gyakorlat nem ezt mutatja. Érdemes tapasztalt közvetítő díjmentes segítségét, hogyha fontos a hitel és szeretnénk mihamarabb megkapni.

 1. Személyi hitel nehézségek

Személyi hitel igénylés esetén sok nehézség felmerül, amit érdemes elkerülni, például: Szükséges a kiegészítő jövedelem igazolása, vállalkozóknál nem minden bank ugyan úgy számol a NAV által kiadott igazolás összegét tekintve, a munkáltatói igazolást a munkáltató nem jól tölti ki, például feketével írja alá, rosszul állapítjuk meg a hitelcélt, ezért elutasítja a bak az igénylést, telefonos verifikációnál félreértés történi, ezért a személyi kölcsön elutasításra kerül, a hitelösszeg nem jól kerül meghatározásra, ezért a hitel elutasításra kerül, életkor miatt rossza bankhoz lesz leadva az igénylés, ezért el lesz utasítva a személyi hitel, az ügyfél készpénzben kapja a fizetését, nem tudja melyik bank fogadja el. Ezen túl sok hibát tudunk megelőzni, hogyha szakemberrel kommunikálunk.

9. KHR-esek kaphatnak személyi kölcsönt?

KHR, régi nevén BAR lista. Ezen a listán mindenki szerepel, akinek van vagy volt hitele akár jól fizette, akár rosszul. A negatív oldalra az kerül fel, aki nem fizette ki a hitel törlesztőjét határidőre és a minimál bért meghaladó összeggel, legalább 90 napig tartozik. Láttunk már olyat, hogy kisebb összeggel felkerült valaki a negatív oldalra, de elméletileg nem lehet. A KHR negatív oldalán nagyon kellemetlen lenni, mert a pénzintézetek többsége élből elutasítja ezen igénylők személyi hitel igénylését. A negatív oldalon van passzív vagy aktív résztvevő. Az az aktív KHR-es, aki még nem rendezte a tartozását, még tartozik a pénzintézetnek. Passzívnak számít az, aki már rendezte a tartozását, vagy megállapodott a bankkal egy kedvezőbb részletfizetésről. 1 évig szerepel még a negatív oldalon az a passzív KHR-es, aki a teljes fennálló tartozását rendezte, 5 évig szerepel a passzív oldalon az, akinek elengedtek a tartozásából, de rendezi vagy rendezte. Vannak pénzintézetek, akik nyitottak a különböző KHr-es ügyfelek finanszírozására, a Bankasszisztens.hu-nál van mind passzív, mind aktív KHR-es ügyfelek finanszírozására. Mindenkinek nem tudunk segíteni, de majdnem mindenkinek.

 1. Személyi kölcsön kalkulátorokról

Egyre több az online elérhető kalkulátor az interneten. A kalkulátorokat az tudja jól használni, aki egyébként jártas a hitel igénylésben. A kalkulátorok egyszerűnek próbálják bemutatni a hitel igénylést, pedig általában nem az. Nem veszik figyelembe a részleteket és általában csalódás lesz a végén, amikor a bank elutasítja a hitel igénylést. Sok apróság van, amit figyelembe véve nem az a legkedvezőbb bank, amelyiket a kalkulátor a legkedvezőbbnek mutat be. Érdemes szakértővel konzultálni, aki figyelembe vesz mindent és ténylegesen a legjobb konstrukciót ajánlja személyre szabottan.

 1. Hitelkiváltás személyi kölcsön esetén

A fedezetlen hiteleket személyi kölcsönnel váltjuk ki. A felhalmozott hitelkártya tartozást nem érdemes tartogatni a magas kamatokkal, célszerű adósságrendező hitellel kiváltani. Ezt össze lehet vonni a korábban magasabb kamattal felvett személyi hitellel, illetve lehet még további szabad részt igényelni pluszban amennyiben szükséges. Ezzel kiléphetünk az adósságspirálból és a korábbi 40%-os THM-et akár 7,66%-os THM-re is cserélhetjük. Érdemes szakértőinkkel megversenyeztetni a bankokat és a legjobbat kihozni.
Hitelkártya tartozásod kiváltása a saját banktól kikért igazolással a fennálló tartozást a kiváltó bank kifizeti a meglévő hitelkeretet nyújtó banknak.
Van olyan pénzintézet, amelyik a személyi hitel vagy hitelkártya tartozásodat közvetlenül a korábbi banknak utalja, van ameilyik az ügyfél számlájára utalja az új személyi hitelt és az ügyfélre bízza a visszafizetést.

 1. Személyi hitel igényléshez szükséges dokumentumok

Mivel a személyi hitel fedezet nélküli hitel, a dokumentáció sokkal egyszerűbb, mint jelzálog hitel igénylés esetén.  Általában az alábbi dokumentumokat kérik a bankok:

 • 3 havi bankszámla kivonat
 • Munkáltatói igazolás
 • Személyes okmányok
 • Kiváltás esetén tartozásigazolások
 • Adós társ esetén az adóstárstól ugyan ezek a dokumentumok szükségesek

Vannak esetek és bankok, ahol egyszerűbb az igénylés,

 1. Milyen futamidők és hitelösszegek léteznek személyi kölcsön esetén?

Futamidő és összeg tekintetében sokat változott a bankok személyi hitelhez való hozzáállása, a korábbi szigorú hitelezési politika ma sokkal kedvezőbb. Az igényelhető hitel összegek 50 ezer forinttól 10millió Forintig terjednek. A futamidő pedig 6 hónaptól 120 hónapig. Ez az adott pénzintézet hitelezési és kockázatvállalási politikájától függ. Szívesen tájékoztatjuk díjmentesen a személyi kölcsönökkel kapcsolatos tudnivalókról.

 1. Mi a THM?

A hitelért nem csak kamatot fizetünk. A kamaton felül az igénybevételért és a folyósításért a bank különböző díjakat, költségeket (pl. értékbecslés díja, kezelési költség) is felszámíthat, melyek növelik a ténylegesen visszafizetendő összeget. Fontos tudni, hogy vannak olyan költségek, melyeket a THM nem tartalmaz. Ilyen pl. a késedelmi kamat, a közjegyzői díj és a futamidő hosszabbítás költsége

Hasznos információk:

MNB KHR tájékoztató
MNB személyi kölcsön
MNB pénzügyi navigátor
MNB Hasznos tanácsok hitelfelvétel előtt
MNB statisztika
Országos Betétvédelem

Partnereink:

Budapest Bank
Erstebank
K&H Bank
Magyar Cetelem Bank
OTP Bank
Sberbank
Takarék Bank
Unicredit Bank