Mi lesz a Katásokkal 2020-tól?

Fontos szigorítások jönnek 2020-ban-amire érdemes odafigyelni!
Az éves bevételünk KATA vállalkozási formánál nem haladhatja meg a 12 millió forintot. Ha ennél többet számlázunk ki egy évben, akkor a 12 millió forint feletti összeg után 40% adót kell fizetni.
Ezen túl amennyiben a 12 millió forintos éves bevételt meghaladjuk, akkor 2020-tól az alanyi adómentességet jelentő kedvezményes adózásunknak is lőttek és a következő évtől 27%-os ÁFA-t is kell fizetnünk minden bevételünk után.
Ez a példa a KATA-s vállalkozók bevételének felső határát mutatja be, a legtöbb ember számára viszont nem ez az átlag havi bevétel.
Mégis, ha utána számolunk, láthatjuk, hogy még egy ennél jelentősen alacsonyabb és realistább átlag-jövedelemmel számolva is jól járunk vele, mert jelentősen több pénz marad a zsebünkben, mint a munkaviszonyból eredő nettó jövedelem esetén és az iparűzési adón kívül más adó megfizetésére sem vagyunk kötelezve.
Ez a kedvezményes adózás az aktív éveinkben tehát plusz pénzt jelenthet a zsebünkbe, hiszen a legtöbb KATA vállalkozó számára ezek a felső limitek nem jelentenek korlátot, ebből a kedvező adózásból eredő többlet azonban a nyugdíjunkból fog hiányozni.
Bankasszisztens személyi kölcsön